Aftonbladet: Tyrkia har publisert offisiell kravliste til Sverige

Tyrkia har publisert en offisiell kravliste for at et svensk Natomedlemskap skal godkjennes. Det kommer frem av i en pressemelding på den tyrkiske regjeringens hjemmesider, ifølge Aftonbladet.

Sverige og Finland har etter at Russland gikk til angrepskrig mot Ukraina endret sin nøytralitetslinje og begge søker nå å bli medlem av Nato.

Tyrkia krever at Sverige slutter å støtte den kurdiske militære styrken YPG, som har vært viktig i nedkjempingen av IS i Syria. Tyrkia hevder også at Sverige finansielt støtter den EU-terrorstemplede organisasjonen PKK og mener at dette må slutte og at de må utlevere det Tyrkia hevder er terrorister fra gruppen.

Tyrkia krever også at Sverige opphever våpenembargoen og sanksjoner mot landet.

I pressemeldingen krever Tyrkia konkrete sikkerhetsgarantier fra Sverige og at Sverige blir med i det Tyrkia kaller kampen mot terrorisme. De krever også at

Alle Natos 30 medlemsland må godkjenne at Sverige og Finland slutter seg til alliansen, noe de søkte om 18. mai.

Hittil er Tyrkia det eneste Nato-landet som har uttrykt tydelig skepsis til dette. Tyrkia har tidligere uttrykt ønske om at de to landene tar tydeligere avstand fra den kurdiske gruppen PKK og utleverer flere personer som Tyrkia etterlyser.

Tyrkia har i tiltagende grad angrepet både YPG og PKK. (VG/NTB)