Armenia og Aserbajdsjan enige om forhandlinger

Lederne for erkefiendene Armenia og Aserbajdsjan er i Brussel blitt enige om nye forhandlinger om den omstridte enklaven Nagorno-Karabakh.

Nagorno-Karabakh, en region med et flertall av armenske kristne under kontroll av Armenia midt i det muslimske Aserbajdsjan, har vært åsted for mange tiår med konflikt, inkludert to kriger.

Den siste seks uker lange krigen i 2020 kostet over 6500 mennesker livet og tok først slutt da Russland meglet frem en våpenhvile og Armenia måtte gi fra seg deler av enklaven.

– De to lederne hadde en oppriktig og produktiv diskusjon, med EU som mekler, sa EU-president Charles Michel om møtet mellom Armenias president Nikol Pashinyan og Aserbajdsjans president Ilham Alijev.

De ble enige om å diskutere en framtidig fredsavtale, og det var enighet om at rettighetene til de armenske innbyggerne i Karabakh må respekteres, sa han.

I Armenias hovedstad Jerevan har det de siste ukene vært demonstrasjoner mot Pashinyans håndtering av konflikten og hans møte i Brussel med Alijev. (NTB)