Barnebarnet hyller Elvis Presley-tolker

Elvis Presleys barnebarn, modell, skuespiller og regissør Riley Keough (32), hyller skuespiller Austin Butler for hans tolkning av rockekongen, skriver People Magazine.

Keough, som er datter av Lisa Marie Presley og barnebarnet til Pricilla og avdøde Elvis Presley, er full av lovord om rolletolkningen som kritikerne spår vil gjøre Butler til Oscar-aktuell neste år.

– Jeg begynte å gråte fem minutter inn i filmen og klarte ikke å stoppe, uttalte Keough under en panelsamtale i Cannes i regi av Variety.

Selv er Keough aktuell med filmen «War Pony» under årets Cannes-festival, men hun tok seg tid til å hylle regissør Baz Luhrmanns kommende drama:

– Det er mye familietraumer og generasjonstraumer som startet rundt da for vår familie, sier Keough.

– Jeg føler meg beæret over at de har jobbet så hardt for å fange hans essens, føle hans essens. Austin har fanget det hele så vakkert.

Austin Butler (30) har tidligere spilt i TV-serien «The Shannara Chronicles» og den Oscar-vinnende filmen «Once Upon a time in Hollywood». Han utkonkurrerte blant annet artisten Harry Styles og skuespillerne Ansel Elgort og Miles Teller før han kapret rollen som Elvis.

Riley Keough snakket i fjor ut om sorgen etter at lillebroren Benjamin Keough tok sitt eget liv. Benjamin fikk mye oppmerksomhet fordi han utseendemessig lignet sin berømte, avdøde morfar. Etter hans død uttalte søsteren at hun følte det som om hun ble kastet på havet uten å kunne svømme i tiden etter brorens bortgang.