Ber russen finne nye steder å være

Politiet i Bergen har etter møter i løpet av dagen besluttet av Hordnesskogen og Stavollen, to store plasser russebusser og russ har samlet seg, vil bli nattestengt ut russetiden.

Det sier politistasjonssjef Ronny Øvrebotten i Bergen sør til VG. Bergens Tidende omtalte stengingen først.

Mandag har politiet hatt møter med både grunneierne på Lagunen, McDonalds og Shell samt grunneierne på Stavollen og Hordnesskogen. Bakgrunnen er meldinger til politiet i løpet av helgen om både store folkansamlinger, slåsskamper, kjøp og salg av narkotika og både mindreårige og andre som ikke har noe sted på slike plasser å gjøre.

– Vi har hatt god dialog med grunneierne. Vi er også i dialog med russen og sjåførene med tanke på hvor de etablerer seg, sier Øvrebotten.

I tillegg vil russen få beskjed om at det er greit at de handler mat på Lagunen, men ikke at de oppholder seg der utover dette.

– Hvor kan russen være?

– De kan prøve å planlegge litt, bruke hode og finne ut hvor de kan være uten å forstyrre andre. De normale kommunale reglene for nattero gjelder også russen.

– Slike steder finnes?

– Disse plassene finnes ja. Så skal ikke vi være veldig vanskelige, men noen ganger må vi gå inn og regulere hvor de kan oppholde seg.