Britisk etterretning: Russland med noen små fremrykninger i Donbas

I sin daglige morgenoppdatering skriver Storbritannias forsvarsdepartement hva britisk etterretning sier om siste utvikling i Russlands krig mot Ukraina.

Krigen er nå inne i sin andre måned, etter at Russland invaderte hele Ukraina 24. februar, og siden da har Russland endret fokus til hovedsakelig nå føre krig i Donbas-regionene som huser de to russiskstøttede utbryterrepublikkene Donetsk og Luhansk, øst i landet.

Dette sier etterretningen mandag morgen:

  • Russland har gjort noen små fremskritt i noen områder siden de skiftet fokus til fullstendig å okkupere Donbas. Uten tilstrekkelig logistikk- og kampstøtte på plass, har Russland fremdeles ikke oppnådd et betydelig gjennombrudd.
  • Russlands avgjørelse om å beleire fremfor å angripe stålverket Azovstal i Mariupol, betyr at mange russiske enheter fremdeles forblir i byen og kan ikke bli utplassert andre steder.  Ukrainas forsvar av Mariupol har også utmattet mange russiske enheter og redusert deres kampeeffektivitet.
  • Russlands forsvarsdepartement har foreslått at kompensasjonsutbetalinger til familier av drepte tjenestepersoner, skal overvåkes av militæret fremfor sivile tjenestepersoner. Dette gjenspeiler trolig et ønske om å skjule det faktiske omfanget av Russlands tap for befolkningen i landet.