Departement i Transnistria skal ha blitt rammet av granatangrep

Det er meldt om flere eksplosjoner i nærheten av sikkerhetsdepartementet i byen Tiraspol i den moldovske utbryterrepublikken Transnistria, melder det russiske nyhetsbyrået TASS ifølge Reuters.

Flere andre medier omtaler også eksplosjoner ved regjeringsbygget i Moldova.

Mandag kveld bekrefter regionens myndigheter at bygget ble rammet av et granatangrep.

Ingen ble skadd da departementets kontorer ble truffet av en granat skutt fra en håndholdt granatkaster, egentlig ment til å brukes mot pansrede kjøretøy, sier Transnistrias innenriksdepartement i en uttalelse.

Vinduene ble knust av eksplosjonen fra granaten, og røyk veltet ut av bygningen, heter det videre. Verken den øverste ledelsen i Transnistria eller den moldovske regjeringen har kommentert hendelsen.

I forrige uke uttalte en russisk general at de planla å bygge en landbro til Transnistria, øst i Moldova, ved å okkupere hele det sørlige Ukraina.

– Kontroll over Sør-Ukraina er en annen vei til Transnistria, hvor det også er fakta om undertrykkelse av den russisktalende befolkningen, sa generalmajor Rustam Minnekaev.

Den uavhengige, men ikke anerkjente republikken ligger som et belte mellom Ukraina og Moldova. De har en stor andel russisktalende innbyggere, og området får økonomisk bistand fra Russland. (VG/NTB)