Dette skjedde i Ukraina i natt

Dette er noen av de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina natt til onsdag 4. mai.

  • EU-kommisjonen foreslår nye sanksjoner på russisk oljeimport, bekrefter tjenestemenn overfor nyhetsbyrået DPA. Den sjette sanksjonspakken legger opp til forbud mot at næringsliv i EU kan kjøpe olje fra Russland. Den har til hensikt å fase ut russisk import i unionen. Pakken kan bli vedtatt i løpet av de kommende dagene.
  • Russland har besluttet å boikotte et møte i FNs sikkerhetsråd med EUs politikk- og sikkerhetskomité senere i dag, opplyser diplomatkilder.
  • Ukrainas president sier i sin daglige videotale at 156 sivile kom seg i sikkerhet i går etter å ha blitt evakuert fra Mariupol. I dag er det planlagt fortsatte evakueringer fra Mariupol, samt tre andre steder, dersom sikkerhetssituasjonen gjør det mulig.
  • Ukraina hevder at Russland har stjålet 400.000 tonn med korn fra okkuperte områder i fire regioner. Mengden utgjør om lag en tredel av kornlageret i disse regionene, ifølge Ukrainas regjering.
  • Minst 27 personer har mistet livet i en trafikkulykke i den vestlige delen av Ukraina, opplyser landets myndigheter. I tillegg ble minst tolv personer skadd i kollisjonen mellom en buss, en minibuss og en tankbil lastet med bensin. Ulykken skjedde i distriktet Dubno, om lag 100 kilometer fra grensen til Polen.
  • I går kveld kom det meldinger om rakettangrep mot Lviv vest i landet, nær grensen til Polen. To mennesker skal ha blitt såret. Angrepet slo ut strømforsyningen i byen. Senere har det også kommet meldinger om luftangrep mot en region sentralt i Ukraina, samt to regioner sørvest i landet, men ingen detaljer om ødeleggelser.
  • Russiske styrker har gjennomført flere angrep rettet mot jernbaneinfrastruktur i Ukraina. Seks jernbanestasjoner fikk store skader i går, ifølge landets jernbaneselskap.
  • Til sammen 21 sivile ble drept i russiske angrep i Donetsk-regionen i går, ifølge ukrainske myndigheter. Det er å så fall det høyeste daglige antallet drepte i Donetsk siden rakettangrepet mot jernbanestasjonen i Kramatorsk i april da 50 sivile ble drept. (NTB)