Dødsulykken i Steigen: Hengeren var tungt lastet

Tirsdag opplyser politiet til VG at etterforskning av tunnelulykken i Steigen i Nordland ikke er ferdige, der fire tsjekkiske fisketurister omkom etter at bilen de satt i, kjørte inn i en traktor med henger.

To av de omkomne er nå obdusert, mens de to andre så langt ikke er det.

Obduksjonene gjøres i Tromsø, der også arbeidet med identifisering av de omkomne gjøres. Så langt har ikke politiet gått ut med navnene på dem som omkom i ulykken.

–* Jeg vet vi har fått inn noe ID-materiale fra tannleger i Tsjekkia, men vi vil også bruke materiale fra familie og sykehus i identifiseringsarbeidet, og det er per nå uklart om alt dette er sendt over til oss, sier politistasjonssjef Ronny Borge i Fauske-politiet til VG.*

Det var fem personer i den tsjekkiske multivanen som krasjet inn i traktorhengeren inne i Steigentunnelen mellom nabokommunene Steigen og Hamarøy, rundt to og en halv time nord for Bodø.

Den siste av de fem tsjekkerne, ble kritisk skadet i ulykken og senere flyttet fra Nordlandssykehuset til St. Olavs hospital i Trondheim. Tilstanden hans tirsdag er ukjent.

En sentral del av politiets etterforskning er hvordan lysene til de to kjøretøyene, inkludert traktorhengeren, var i forkant av ulykken, men svaret på dette er så langt ikke klart.

Også hastighet på kjøretøyene undersøkes, og politiet har tidligere uttalt at det har vært store krefter i sving.

Heller ikke her er det kommet et endelig svar, men Borge opplyser at politiet nå har avhørt ti vitner som kjørte forbi traktoren, enten før tunnelen eller i tunnelen.

– Vi vet at traktoren har gått sakte, men ikke noe mer om hastigheten på bilen. Traktorer går jo sakte, og hengeren var tungt lastet; den var full av singel. Uten at vi vet hvor sakte traktoren har kjørt, har vi vitnebeskrivelser av at den ikke kjørte fort, sier Borge.