Fem menn dømt til fengsel i Boligbygg-saken i Oslo

Fem personer er dømt til fengsel i den såkalte Boligbygg-saken i Oslo, som omfatter rundt 500 leilighetskjøp for over 1,4 milliarder kroner, melder Dagens Næringsliv.

Fire personer dømt for korrupsjon i Økokrim-saken om korrupsjon ved Oslo kommunes innkjøp av fast eiendom, melder politiet i en pressemelding.

– En femte mann er dømt for å ha hvitvasket utbytte fra korrupsjonen. Økokrim prioriterer etterforskning av korrupsjonssaker høyt, skriver de.

En konsulent er dømt for korrupsjon overfor to forskjellige selgere til en straff av fengsel i 3 og halvt år, han må også tåle inndragning av utbytte på 1.664.407 kroner, heter det i pressemeldingen.

Den ene selgeren av eiendom er idømt 3 år i fengsel og inndragning på 1.143.488. Den andre selgeren, var et AS eid av to personer i felleskap, der begge dømt til fengsel i 1 år og 8 måneder.

Mannen som er dømt for hvitvasking av 1,1 million av utbytte, fikk en etterskuddsdom på seks måneders fengsel.

Oslo tingrett uttaler i dommen at, «Korrupsjon er ødeleggende for folks tillit til en velfungerende offentlig sektor, som igjen er en forutsetning for et stabilt demokrati».

Skandalen, som ble rullet opp av Dagens Næringsliv i 2017, regnes som Oslo kommunes største korrupsjonssak noensinne.