Fire innbrakt og to pågrepet etter under SIan-markering i Sandefjord

Motdemonstranter gikk til angrep på politiet og Sian under sistnevntes markering i Sandefjord lørdag. I alt ble fire personer innbrakt og to pågrepet.

– Forholdene for dem som ble innbrakt og pågrepet, omhandler at de ikke har etterkommet pålegg, nektet å oppgi ID, vold mot politiet og skadeverk. I tillegg til disse ble en rekke personer bortvist fra Sandefjord sentrum, sier stasjonssjef Siw Thokle ved Sandefjord politistasjon til NTB søndag ettermiddag.

Det var klokken 15 lørdag at den islamfiendtlige organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (Sian) startet en markering på Torvet i Sandefjord.

Mellom 300 og 400 motdemonstranter møtte også opp, og de ble holdt unna Sian-medlemmene av politiet, som hadde satt opp gjerder.

Under markeringen kastet motdemonstranter store mengder stein, egg, glassflasker og andre ting mot Sian-medlemmene. Politiet valgte å bruke tåregass mot flere motdemonstranter som gikk løs på gjerdene.

Personene er nå løslatt, opplyser Thokle.

– Vi skal nå, med utgangspunkt i bilder og film fra demonstrasjonen, opprette straffesaker mot personene som kastet stein, ikke har etterkommet pålegg eller har utført skadeverk, sier Thokle.

(NTB)