Flertall for hastetiltak mot passkrise

Flertallet i Stortingets justiskomité har tirsdag gått inn for et forslag om strakstiltak for å redusere ventetiden for å få nytt pass. De vil se på utvidede åpningstider og økt bemanning på passkontor med stor pågang, skriver Venstre i en pressemelding.

– Etter to år med pandemi er folk ivrige på dra på tur igjen. Det er synd hvis kapasitetsproblemer fører til at folk må bli hjemme for tredje år på rad. Derfor er jeg veldig glad for at Høyre, Frp og SV vil støtte Venstres forslag om tiltak for å få ned passkøene, sier Thorsvik.

Regjeringspartiene Ap og Sp støtter ikke forslaget, men er i mindretall når saken skal stemmes over i Stortinget 2. juni.

Rødt, som ikke sitter i justiskomiteen, varsler imidlertid allerede nå at de kommer til å støtte forslaget når det skal stemmes over i Stortinget 2. juni. Dermed er det også flertall i Stortinget for forslaget, melder NTB.

Men problemene blir ikke automatisk løst med lengre åpningstider og bedre bemanning. I slutten av mars opplyste Politidirektoratet at Thales, som produserer norske pass, ikke klarer å levere varer som forventet, grunnet mangel på råvarer.