Florida oppretter valgpoliti

Delstaten Floridas guvernør Ron DeSantis har skrevet under på en lov for å etablere en politistyrke til å håndtere valgfusk og annen valgkriminalitet.

Signeringen skjedde på en sportsbar i Spring Hill mandag. Der begrunnet DeSantis behovet for en ny valgpolitistyrke. Han sa at vanlig politi ikke er utstyrt eller villig nok til å etterforske saker om valgfusk på grundig vis.

– Noen av dem bryr seg kanskje ikke så mye om valgting. Jeg tror det har vært blandet rundt hvordan reaksjonene kommer til å bli. Så jeg ønsker å gjøre det klart at uansett hvilke lover som finnes, så skal lovene overholdes, sa guvernøren.

Valgfusk forekommer sjelden, og når det først skjer, er det typisk i isolerte tilfeller og blir som regel avdekket. En gransking foretatt av nyhetsbyrået AP i 2020-presidentvalget avdekket færre enn 475 potensielle tilfeller av valgfusk ut av 25,5 millioner avlagte stemmer i sels delstater der daværende president Donald Trump og hans allierte hevdet at motstanderen Joe Biden vant på grunn av valgfusk.

(NTB)