Korrupsjonsrettssaken mot Suu Kyi fortsetter

Myanmars avsatte regjeringssjef Aung San Suu Kyi anklages for korrupsjon, blant annet for å ha brukt veldedige midler til å bygge en bolig.

Hun er også anklaget for å ha latt en organisasjon oppkalt etter moren få leie land under markedspris. Totalt er Suu Kyi tiltalt for fire punkter av korrupsjon. Også tre av hennes politiske kolleger er tiltalt i saken.

I rettssaker i Myanmar må påtalemyndigheten først presentere saken for en dommer, som så avgjør om det er grunnlag for å fortsette saken. Tirsdag besluttet en domstol at rettssaken kan gå videre til runde to. Da skal forsvaret legge fram sin sak, før dommen kommer.

Aung San Suu Kyis regjering ble fjernet fra makten i et militærkupp i 2021.

Suu Kyi er allerede dømt til elleve års fengsel for ulovlig import av walkietalkier, for oppvigleri, brudd på koronarestriksjoner og ytterligere en korrupsjonsanklage.

Hun er også anklagd for en rekke andre forhold, deriblant valgfusk. 76-åringen risikerer dommer på til sammen mer enn 100 års fengsel hvis hun blir funnet skyldig i alle tiltalepunktene som militærjuntaen har reist mot henne etter at den tok makten i landet. (NTB)