Kraftig skogbrann på feriekoloni-øy

En skogbrann herjer på Hudøy i Færder kommune, melder Vestfold interkommunale brannvesen på Twitter.

– Vi er framme på stedet og det brenner relativt kraftig i vegetasjon 150 m inn fra stranda ved Støa helt nord på øya, sier brannmester Ivar Paulsen i en meldingene de la ut rundt klokken 22.40.

Få minutter etter melder de at ingen bygninger for øyeblikket er truet av brannen, som sprer seg raskt mot det høyeste punktet i området.

Brannvesenet rykket ut like etter klokken 22 etter en melding om brann i skogen nord på øya, hvor Kirkenss Bymisjon om sommeren driver feriekoloni i samarbeid med Oslo kommune.

– De første brannmannskapene fra stasjon Nøtterøy med utstyr er på vei over fra Budal på Tjøme til Hudøy med fergen tilhørende feriekolonien. De har ytterligere en båt klar som tar mannskapene fra stasjon Tønsberg til øya, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland i en Twittermelding fra klokken 22.30.

Like før klokken 23:30 melder brannvesenet på Twitter at de har kontroll på brannen.

– Det er et område på minst 100 x 100 m med furuskog, fra midten av fotballbanen ved bygget Støa og sydover som har brent. Vi har mannskaper på alle flankene, og går over i etterslokk, sier brannmester Ivar Paulsen i meldingen.