Lavrov: Moskva vil ha tettere bånd til Kina

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov har uttalt at den russiske regjeringen nå har fokus på å utvikle forholdet til Kina, men at de også vil vurdere tilbud fra Vesten for å gjenopprette bånd.

Det sa han under et spørsmål og svar-arrangement i Moskva mandag, ifølge The Guardian som viser til det Putin-kontrollerte nyhetsbyrået Ria Novosti.

Her skal Lavrov også ha sagt at Vesten har forfektet det han kaller «russofobi» siden Russland startet sin angrepskrig mot Ukraina.

Ifølge utenriksministeren jobber Russland nå med å erstatte varer som ble importert fra Vesten før krigen.

– Vi må stoppe å være avhengige, på noen som helst måte, av leveringer av absolutt alt fra Vesten for å sikre utviklingen av kritisk viktige sikkerhetssektorer, økonomien eller vårt hjemlands sosiale sfære, sa Lavrov.

I forkant av krigen erklærte Russland og Kina et «vennskap uten grenser» samt flere handelsavtaler. Dette er en relasjon Lavrov nå uttaler at skal ytterligere styrkes.

– Nå som Vesten har tatt en diktators stilling, vil våre økonomiske bånd til Kina vokse enda kjappere, hevdet Lavrov som sa at han mente at sentrum av verdensutviklingen har flyttet fokus til Eurasia.