Lavrov sier Hitler også hadde «jødisk blod»

I et intervju på Italiensk TV snakker Russlands utenriksminister om Ukrainas presidents Volodomyr Zelenskyjs jødiske bakgrunn. Reuters siterer han på at han skal ha sagt at det faktum at Zelenskyj er jødisk ikke betyr at det ikke finnes nazistiske elementer i Ukraina. Videre skal han ha sagt at han tror at også Hitler hadde «jødisk blod».

Forskning har faktisk vist at Hitler kan ha hatt forferdre som var jødiske.

Russland har lenge hevdet at deres såkalte «spesialoperasjon» i Ukraina, altså invasjonen av nabolandet, blant annet har vært nødvendig for å «avnazifisere» Ukraina.

Videre i intervjuet hevder Lavrov at vestlige medier villeder sitt publikum angående Russlands mål med krigen i Ukraina. Han hevder videre at de eneste de ønsker er en garanti for sikkerheten til pro-russiske ukrainere øst i landet.

I samme intervju sier Lavrov at Russland aldri har forsøkt å forhindre forsøk på å få til en avtale som vil sikre en unngåelse av atomkrig.

Utenriksministeren hevder blant annet også at president Zelenskyj stadig skifter posisjon, og at ukrainerne saboterer fredsforhandlingene.

Zelenskyj har på sin side tidligere gitt uttrykk for at russerne ikke har vært interessert i reelle forhandlinger.