LO-lederen hyllet russere som går imot Ukraina-krigen

I sin 1. mai-tale hyllet LO-lederen, Peggy Hessen Følsvik, de tusenvis av russerne som har blitt pågrepet i Russland for å demonstrere mot krigen i Ukraina.

– Verden rundt blir våre kamerater forfulgt for sin frihetskamp. I Hviterussland sitter nå 15 til 20 fagforeningsfolk fengslet for sin motstand mot krigen i Ukraina, sa LO-lederen.

I Russland har tusenvis av russere protestert mot krigen og følgelig blitt pågrepet for dette. Følsvik hyllet alle russere som likevel går ut i gatene å vise sin mening om president Vladimir Putins krig.

– I Russland er mange forledet av Putin-regimet sin propaganda til å støtte krigen. Men tusenvis tar også til motmæle og risikerer sin egen frihet ved å protestere, sa LO-lederen.

LO-lederen kom også med en sterk oppfordring om å ikke la misnøyen med Putin-regimet føre til russerhat mot vanlige russere.

– Mange russere har kommet hit til Norge for å arbeide, for å bygge vennskap og kjærlighet. De er også våre brødre og søstre. Og vi aksepterer ikke at russere i Norge utsettes for hat, trakassering og utestengelse på bakgrunn av det landet de kommer fra, sa hun til applaus fra de fremmøtte på Youngstorget i Oslo.

(NTB)