Luhansk-guvernør: – Blir konstant bombardert av russiske styrker

Guvernøren i Luhansk-regionen i Ukraina forteller ifølge Reuters om harde kamper i området lørdag.

– Alle de ukrainsk-kontrollerte byene i den østlige regionen Luhansk blir lørdag konstant bombardert av russiske styrker, sier guvernør Serhiy Haidai.

Guvernøren sier ukrainske styrker forlot posisjoner der for å omgruppere seg, men at flyttingen ikke utgjorde et kritisk tilbakeslag, skriver Reuters.

Russland nekter for å sikte mot sivile områder.

Ifølge en rapport fra den ukrainske generalstaben har russiske enheter befestet stillinger flere steder i Øst-Ukraina det siste døgnet.

Det russiske forsvarsdepartementet sier at deres styrker har ødelagt 66 militære mål i Ukraina i natt, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass. De hevder også å ha skutt ned et ukrainsk jagerfly og tre helikoptere i Kharkiv-regionen. Ukraina har ikke bekreftet eller avkreftet dette.

Russiske styrker har det siste døgnet gjennomført angrep mot byen Slavjansk i Donetsk-regionen og skaffet seg fotfeste i den lille byen Lozova, som er et stort jernbaneknutepunkt i Kharkiv-regionen, ifølge den ukrainske generalstaben.

Også flere andre steder i Donetsk-regionen og i Luhansk-regionen har russiske styrker utvidet stillingene sine, der de forbereder ytterligere offensiver, ifølge rapporten.

Lørdag morgen skriver imidlertid Storbritannias forsvarsdepartement i sin daglige etterretningsoppdatering at russiske styrker, til tross for økt aktivitet, ikke har gjort vesentlige framskritt det siste døgnet. Det skyldes ukrainske motangrep, skriver de.