Mann i 20-årene siktet for grov kroppsskade etter voldshendelse i Egersund

En mann i 20-årene er siktet for grov kroppsskade etter en voldshendelse i Egersund mandag kveld, skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

Politiet er tidlig i etterforskningsfasen og har beslaglagt en gjenstand, opplyser politiadvokat Ellen Mellemstand Gimre i pressemeldingen.

– Politiet er nå ferdig med undersøkelser i boligen i Egersund. Vi har også gjort unna en dør-til-dør-aksjon i området, uttaler hun.

Siktede vil bli avhørt i løpet av dagen, tirsdag 3. mai.

Tilstanden til personen som ble skadet etter en voldshendelse i Egersund mandag kveld er kritisk, men stabil. Han er en mann i 60-årene.

Det sier jourhavende Tor Arvid Bruskeland i Sør-Vest politidistrikt til VG tirsdag formiddag.

– Jeg er på vei inn i et møte nå der saken er gjenstand for avklaringer. Utover at tilstanden er kritisk, men stabil, er det ingen endring i saken, sier Bruskeland.

Den alvorlige voldsepisoden ble varslet til politiet klokken 22.20 mandag kveld. Den skadede mannen ble da fraktet til Stavanger universitetssykehus.

– Det er for tidlig å si noe om foranledningen til dette, nøyaktig hva som har skjedd, relasjonen mellom disse, også videre, sa operasjonsleder Victor Fenne-Jensen til VG mandag kveld.

Like etter klokken 00.30 opplyste Fenne-Jensen at en person var besluttet pågrepet og kjørt i arresten. Politiet ønsket da ikke å kommentere om det var brukt våpen utover at det var tatt beslag i en gjenstand.