Kamper i Jenin på okkuperte Vestbredden

Ifølge den israelske avisen Haaretz, som siterer palestinske medier, pågår det mandag formiddag kamper mellom det israelske forsvaret (IDF) og personer i den palestinske byen Jenin på okkuperte Vestbredden.

Også Jerusalem Post omtaler kampene og siterer den palestinske avdelingen til den militante gruppen Islamsk hellig krig (Islamsk Jihad) som har uttalt at de er i kamper med israelske styrker ved et hus i Jenin-området. IDF har bekreftet at de gjennomfører en væpnet aksjon nær Jenin.

Den siste tiden har spenningen mellom Palestina og Israel blitt stadig mer intens, og spesielt etter at den anerkjente palestinske journalisten Shireen Abu Akleh ble skutt og drept da det israelske forsvaret 11. mai gjennomførte en militær aksjon ved en flyktningleir i Jenin.

En undersøkelse av drapet gjort av nyhetsbyrået AP, som de publiserte mandag, antyder at det var en israelsk kule som drepte Abu Akleh.

Vitner som så hendelsen, har uttalt til VG at de er helt sikre på at det var det israelske militæret som skjøt og drepte journalisten, mens Israels forsvar hevder at det er sannsynlig at journalisten ble drept av palestinere.

Israel har så langt ikke startet etterforskning av drapet.