Nord-Korea har avfyrt tre missil

Nord-Korea har skutt opp tre raketter mot havet øst for landet, ifølge generalstaben i Sør-Korea. Testen fant sted kort tid etter USAs presidents Asia-reise.

De tre rakettene ble skutt opp tidlig onsdag morgen lokal tid fra Sunan-området nær hovedstaden Pyongyang, med kurs for havet øst for landet. Det melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap, som siterer opplysninger fra generalstaben i Seoul.

De første meldingene gikk ut på at det var én rakett som var blitt skutt opp. Deretter kom det meldinger om to nye rakettoppskytinger.

Det er uklart hvilken type raketter det dreier seg om. Generalstaben i Sør-Korea opplyser at det skal dreie seg om ballistiske raketter. FN-resolusjoner forbyr Nord-Korea fra å teste ballistiske raketter, som kan utstyres med atomstridshoder.

Japansk kystvakt opplyser at den første raketten har falt ned i havet mellom Nord-Korea og Japan, melder den japanske kringkasteren NHK.

Rakettesten finner sted idet USAs president Joe Biden har vært på besøk i Sør-Korea og Japan. Han avsluttet besøket i Japan tirsdag. I forkant av reisen hadde Det hvite hus uttalt at USA var forberedt på at Pyongyang kunne utføre rakettester i tiden rundt Bidens besøk.

I forkant av Bidens reise til Asia ble det også spekulert i om Nord-Korea ville bruke anledningen til å prøvesprenge en atombombe. Det har så langt ikke skjedd.

Nord-Korea har siden nyttår gjenopptatt testing av militære raketter som ble stanset da USAs tidligere president Donald Trump forsøkte seg på samtaler med Kim Jong-un. (NTB)