Nye rullende protester i Canada

Politiet har stilt med mange enheter til demonstrasjoner i Canadas hovedstad ledet av motorsyklister. Flere er blitt pågrepet i løpet av helga.

Fredag opplyste politiet at minst sju deltakere i demonstrasjonene var pågrepet. De finner sted to måneder etter at lastebilsjåfører slo leir i byen i tre uker.

Myndighetene i byen har lovet å forhindre at motorsyklistenes demonstrasjon blir like forstyrrende som dem i februar, som paralyserte Ottawa sentrum før regjeringen innførte unntakstilstand.

Tre kvartaler rundt parlamentet har blitt barrikadert siden.

De sju som er pågrepet, er blant annet siktet for angrep mot politifolk, ifølge politiet. 24 kjøretøy har blitt tauet.

Motorsyklistene har ikke gjort klart hva de krever, men flere har i sosiale medier skrevet at de vil «forsvare sin frihet», mens andre kommer med skarp kritikk mot statsminister Justin Trudeau og hans politikk. Noen gir også uttrykk for vaksineskepsis.

Mange av dem bærer på canadiske flagg. De ble brukt som et protestsymbol da lastebilsjåførene samlet seg i Ottawa i motstand mot regjeringens koronatiltak.

Lørdag var politifolk med beskyttelsesutstyr tungt tilstedeværende mens droner fløy rundt over demonstrantene. Politiet sier de er på vakt for «truende eller skremmende oppførsel» i sosiale medier. (NTB)