Ordfører: Eksplosjoner i Lviv

Ordfører Andrij Sadovyj i den vestlige byen Lviv i Ukraina skriver tirsdag kveld ved 19.30-tiden på Twitter at det har vært flere eksplosjoner i byen.

– Vær så snill, søk dekning i bomberom! skriver Sadovyj også.

I en oppdatering skriver han at det har vært missilangrep mot byen og at tre kraftstasjoner fikk skader. Som følge av dette er det ingen strøm i deler av byen.

Det er foreløpig ukjent hvilke deler av byen det er snakk om. Det er heller ikke bekreftet hva som er truffet eller kjent om noen er skadet eller drept som følge av angrepet.

Ifølge ordføreren er også to pumpestasjoner uten trykk. Han skriver at det nå jobbes med å gjenopprette vannforsyningen gjennom alternative ruter.

Nettsiden NetBlocks, som overvåker internettrafikk, skriver ved 20.10-tiden at det er registrert internettforstyrrelser i Lviv etter meldingene om eksplosjoner.

Bilder og videoer fra byen som er postet på sosiale medier, viser det som skal være flammer ved treffstedet og en røyksky som stiger opp derfra.

Fox News’ reporter Matt Finn er i byen. På Twitter skriver han at dette er det tredje uken på rad at missiler rammer Lviv.

– Veldig langt vest, nær den polske grensen, skriver han.

Tirsdag kveld kommer det også meldinger om at flyalarmen har gått i Ukrainas hovedstad Kyiv, og BBC-journalist Lyse Doucet skriver på Twitter ved 21.15-tiden at luftvernsirenene lyder over hele Ukraina.