Oslo Børs i ro etter resultatflom

Til tross for at flere selskaper på Oslo Børs leverte rekordsterke resultater, beveget hovedindeksen seg lite onsdag formiddag.

Equinor leverte et rekordstort driftsresultat på nesten 170 milliarder kroner for første kvartal onsdag morgen. Høy pris på olje og gass har for tredje kvartal på rad ført til enorm inntjening, og selskapet stiger 1,54 prosent.

Samtidig med Equinors resultatframleggelse la også Aker fram sitt resultat hvor det gikk fram at selskapet under de økte prisene på fossil energi har økt sin verdi til nesten 75 milliarder kroner. Datterselskapet Aker BP steg 2,2 prosent etter nyhetene og på en økende oljepris.

Et fat nordsjøolje ble onsdag formiddag omsatt for 108,85 dollar, en økning på 3 prosent.

Hovedindeksen ble ikke nevneverdig påvirket av de gode resultatene. Etter en drøy times handel svingte den opp fra en negativ start og var opp 0,3 prosent og 1235,71 poeng.

Formiddagens børsrakett var PGS som steg over 18 prosent etter at det natt til onsdag hentet inn 800 millioner kroner i en rettet emisjon, melder Finansavisen. Oppgang var det også for læringsplattformen Kahoot som etter lang tid med fallende aksjekurs, steg med 3,43 prosent.

Yara stiger med 1,42 prosent onsdag formiddag, mens Norsk Hydro faller 1,96 prosent etter presentasjonen av kvartalsresultatet tirsdag. Schibsted faller 6,74 prosent etter et svakt førstekvartal og ytterligere nedskrivning av eierandelen i rubrikkselskapet Adevinta med 13 milliarder kroner.

I Europa faller DAX 30-indeksen i Frankfurt med 0,14 prosent, og i Paris faller CAC 40-indeksen med 0,21. I London var FTSE 100-indeksen ned 0,42 prosent. (NTB)