Over 40 skadet i sammenstøt ved moské i Jerusalem

42 personer er skadet og fraktet til sykehus etter sammenstøt oppsto mellom israelske sikkerhetsstyrker og palestinere ved al-Aqsa-moskeen i okkuperte Øst-Jerusalem fredag, melder israelske medier, deriblant Haaretz, som siterer Røde halvmåne.

Dette er den siste fredagen i muslimenes fastemåned ramadan. Senere fredag er det ventet at flere tusen vil dra til moskeen for ettermiddagsbønnen.

Moskeen ligger på fjellpartiet Haram al-Sharif (kjent som Tempelhøyden for jødene). Jerusalem er regnet som den tredje helligste i islam, etter Mekka og Medina.

Ifølge sikkerhetsstyrkene ble det kastet steiner fra flere menn på området ved moskeen og mot blant annet Klagemuren, som er hellig for jødene og ligger like nedenfor moskeen. Dette skal så ha ført til at israelske sikkerhetsstyrker tok seg inn på moskéområdet og anvendte opprørsmetoder mot palestinerne, inkludert tåregass og gummikuler, skriver avisen.

Samtlige av fredagene under årets ramadan har vært preget av voldelige sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og palestinere.

Voldelige uroligheter og israelsk håndtering av situasjonen, førte i fjor til at Hamas, som styrer Gazastripen, skjøt raketter mot Jerusalem. Dette førte igjen til den væpnede konflikten mellom Israel og militante grupper på Gaza der minst 256 palestinere ble drept av israelske bomber.

Årets uroligheter har ført til frykt for at Hamas nok en gang vil svare på det de mener er israelsk aggresjon mot palestinere.