Pentagon sier ikke har funnet informasjon for å støtte påstander om programmer med utenomjordisk materiale

Pentagon har ikke oppdaget noen informasjon som støtter påstander om at det finnes hemmelige programmer som er i besittelse av ekstraterrestrisk materiale, opplyser forsvarsdepartementets talsperson Sue Gough i en uttalelse til Sputnik.

Tidligere denne uken rapporterte media at den tidligere representanten for USAs nasjonale overvåkingskontor (NRO) i den amerikanske regjeringens oppdrag om uidentifiserte anomalier (UAP) anla klage om at om fakta om gjenopprettling av ikke-menneskelige gjenstander ble ulovlig skjult for Kongressen.

«Til nå har AARO [All-domain Anomaly Resolution Office] ikke oppdaget noen verifiserbar informasjon som bekrefter påstander om at programmer knyttet til besittelse eller reversering av ekstraterrestrisk materiale har eksistert i fortiden eller eksisterer for tiden,» sa Gough onsdag.

AARO gjennomfører for tiden en historisk gjennomgang av poster og forklaringer knyttet til UAP, som skal levere til Kongressen innen juni 2024.

AARO vil følge dataene og deres undersøkelser uansett hvor de fører, sa Gough, og la til at enhver tidligere eller nåværende regeringsansatt eller kontraktør som mener at de har informasjon som er relevant for den historiske gjennomgangen er velkommen til å hjelpe programmet.

Likevel hevder Grusch at han har lidd ulovlig hevn for å forsøke å gjøre de konfidensielle avsløringene til lovgivere. Han skal ha informert lovgivere om en århundrelang, pågående konkurranse med motstandere for å identifisere UAP-styrter og landinger for å hente materiale til utnyttelse.

Ifølge amerikanske media ga Grusch Kongressen og etterretningens inspektørgeneral klassifisert informasjon om gjenopprette intakte og delvis intakte fartøy av ikke-menneskelig opprinnelse.

Amerikanske media sa også at andre aktive og pensjonerte etterretningsansatte som er kjent med UAP-programmene, også uavhengig bekreftet informasjonen og støttet Gruschs troverdighet.

I forrige uke gjentok NASA sin UAP-forskningsgruppe sin stilling at det er ingen bevis som knytter UAP til ekstraterrestrisk liv.