Politiet vil ha siktet i varetekt etter funn av død kvinne

Mannen som er siktet for grov vold etter at en kvinne ble funn død i Kåfjord lørdag, nekter straffskyld. Han blir framstilt for varetektsfengsling mandag.

– Politiet har brukt relativt store ressurser gjennom helga på å få avklart hva som har skjedd. Slik saken er opplyst nå, er det behov for varetektsfengsling og mer etterforskning for at vi skal få sikret bevis, sier politiadvokat Christian Hanssen i Troms politidistrikt.

Han bekrefter at siktede i saken er en mann som har en relasjon til avdøde, men vil ikke gå ut med ytterligere detaljer rundt ham eller relasjonen. Mannen er siktet for grov kroppsskade.

– Min klient har forklart seg for politiet om den aktuelle kvelden og natten, og nekter for å ha hatt noe med dødsfallet å gjøre, sier mannens forsvarer, advokat Ken Olav Warth.

Det var AMK som varslet politiet om hendelsen, og de ønsker ikke å gå ut med hvem som varslet AMK.

Den døde kvinnen ble funnet i en bolig i Birtavarre i Kåfjord i Troms lørdag. Dødsfallet regnes som mistenkelig, men politiet understreker at dødsårsaken fortsatt er ukjent og utelukker ikke at dødsfallet har en naturlig årsak.

Kvinnen ble obdusert søndag, men svarene fra undersøkelsen er så langt ikke klare.

Siktede blir framstilt for varetektsfengsling i Nord-Troms og Senja tingrett klokka 13 mandag. Advokat Warth bekrefter at hans klient kommer til begjære seg løslatt når retten settes.

Politiet har ikke avgjort hvor lang fengslingsperiode de vil be om, men bekrefter at de mener det er fare for at bevis skal bli ødelagt hvis siktede får gå fri. (VG/NTB)