Putin: Sammenligner ukrainske styrker med IS

I et møte med FNs generalsekretær António Guterres, diskuterte Russlands president Vladimir Putin situasjonen for sivile og soldater som er igjen i stålverket Azovstal i Mariupol.

Både ukrainske og internasjonale myndigheter har bedt om at det opprettes humanitære korridorer ut av stålverket, hvor rundt 1000 sivile og 2000 soldater har forskanset seg.

Putin hevder derimot at det er det ukrainske militæret som hindrer de sivile fra å forlate stålverket, og sammenligner dem med terrororganisasjonen IS.

– Vi hører at det er sivile ved Azovstal, men da bør det ukrainske militæret løslate dem – ellers er de terrorister som opptrer som IS, sa presidenten ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti.

Ifølge Putin har Russland kontakt med de som er igjen i stålverket.

Guterres skal ha påpekt at de humanitære korridorene som har blitt forsøkt opprettet for å evakuere sivile ut den beleirede byen har mislyktes. Da svarte Putin at generalsekretæren har blitt villedet – og at de fungerer, ifølge nyhetsbyrået.

Presidenten sa også at det ikke lenger pågår angrep eller kamper i Mariupol.

Ifølge guvernør Pavlo Kyrylenko i Donetsk, hvor Mariupol ligger, gjennomførte russiske styrker 35 rakettangrep mot stålverket mandag.