Rakettangrep nord for Kyiv

Ordføreren i havnebyen Mykolajiv, sør i Ukraina langs Svartehavet sier natt til torsdag at det er hørt kraftige eksplosjoner i byen. Han ba samtidig innbyggerne om å holde seg i skjul.

Andre steder i Ukraina har også luftvernsirene gått, deriblant i hovedstaden Kyiv. Herfra kommer det også ubekreftede meldinger om kraftige eksplosjoner.

Redaktør Nika Melkozerova i New Voice Ukraine skriver på Twitter ved 04-tiden at det var minst tre massive ting som fløy over huset hennes i Kyiv.

– Når vil de gi oss tid til å sove? skriver hun videre.

Et distrikt i Kyiv fylke, et stykke nord for den ukrainske hovedstaden, ble utsatt for rakettangrep natt til torsdag, sier den lokale guvernøren.

– I morges satte fienden i gang et rakettangrep mot et lokalsamfunn i Vysjhorod-distriktet, skriver guvernør Oleksij Kuleba, ifølge en Twitter-melding fra Ukraine News klokken 5 torsdag norsk tid.

Han sier det ble skutt mot infrastruktur i området, og at det jobbes med å finne informasjon om eventuelle ofre. Nødetatene jobbet på stedet tidlig torsdag morgen.

Det kommer også ubekreftede meldinger om eksplosjoner i den viktige havnebyen Odesa, sørvest i landet, og i Tsjernihiv nordøst for Kyiv.

Det er så langt ikke meldt om noen skadede eller døde.

Kilde: VG