Rektor ved Uranienborg skole slutter etter langvarig konflikt

Utdanningsetaten har siden januar undersøkt arbeidsmiljøet på Uranienborg skole i Oslo. I et møte onsdag ettermiddag opplyser de at rektor ved skolen fratrer sin stilling, skriver Avisa Oslo.

– Randi Tallaksen har valgt å fratre sin stilling som rektor på Uranienborg skole. De ansatte på skolen har fått beskjed i dag, opplyser divisjonsdirektør Brynhild Farbrot til avisen.

VG har tidligere omtalt at syv ansatte i ledelsen av den prisbelønte og tradisjonsrike Oslo-skolen var ute i sykefravær på grunn av arbeidsmiljøet rundt rektor Tallaksen. Den spesielle situasjonen der hele skoleledelsen var borte i sykefravær samtidig, ble bekreftet av Utdanningsforbundet overfor VG.

Ansatte og Utdanningsforbundet har i flere år meldt ifra om det de har oppfattet som et utrygt arbeidsmiljø ved skolen på Vestkanten i Oslo.

– Vi er veldig glad for at Randi Tallaksen har fratrådt som rektor ved Uranienborg, og at prosessen med å få en ny rektor er satt i gang, sier Jorunn Folkvord i Utdanningsforbundet til AO.