Russiske styrker skal ha fått økt fotfeste

Russiske enheter har befestet stillinger flere steder i Øst-Ukraina det siste døgnet, ifølge en rapport fra den ukrainske generalstaben.

Russiske styrker har det siste døgnet gjennomført angrep mot byen Slavjansk i Donetsk-regionen og skaffet seg fotfeste i den lille byen Lozova, som er et stort jernbaneknutepunkt i Kharkiv-regionen, ifølge generalstaben.

Også flere andre steder i Donetsk-regionen og i Luhansk-regionen har russiske styrker utvidet stillingene sine, der de forbereder ytterligere offensiver, ifølge rapporten.

Ukrainske styrker har på sin side klart å slå tilbake angrep i Luhansk-regionen, der Russland angivelig allerede har kontroll over 80 prosent av territoriet.

I havnebyen Mariupol fortsetter Russland luftangrep og blokaden av stålverket Azovstal, der over 2.000 ukrainske soldater fortsatt holder stand, står det.

Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er det rundt 44.000 ukrainske soldater i Luhansk og Donetsk. Russland og russiskstøttede separatister antas å ha en samlet styrke på mellom 60.000 og 80.000 soldater i de samme områdene.

(NTB)