Russland: Hevder én er bekreftet omkommet etter at «Moskva» sank

Russiske myndigheter bekrefter fredag kveld at én person er i mannskapet er død, etter at missilkrysseren og flaggskipet «Moskva» i den russiske svartehavsflåten sank tidligere i april.

I tillegg sier de at 27 andre fremdeles er savnet. 396 personer skal ha blitt reddet fra båten, ifølge Russland.

De har tidligere hevdet å ha evakuert hele mannskapet, som de antydet var på rundt 500 personer. Antallet personer om bord er nå altså nedjustert i de russiske estimatene – samtidig som de for første gang innrømmer at enkelte ikke ble reddet.

Både Ukraina og amerikansk etterretning sier at skipet ble truffet av to ukrainske missiler før det sank. Russland hevder at det var en brann i ammunisjonslagrene om bord som gjorde at skipet ble skadet, og senere sank under tauing.

Foreldre og annen familie til mannskapet har snakket om historiene de har hørt fra sine barn og kjære – og om frustrasjon av å bli møtt med stillhet fra Kreml om hva som har skjedd med dem de ikke har hørt noe fra.

En mot fortalte om sitt besøk ved et sykehus i Sevastopol på annekterte Krim-halvøya der sårede fra krigsskipet ble fraktet. Hun sa det var rundt 200 sårede ved sykehuset.