Russland lover at britiske krigsfanger får mat og vann

De to britiske soldatene som har blitt tatt til fange av russiske styrker, blir ifølge det russiske utenriksdepartementet tatt godt vare på.

– Ikke vær bekymret. Den russiske siden tar godt vare på dem, sier departementets talsperson Maria Zakharova på Telegram.

– De får mat og vann og blir gitt all nødvendig hjelp, slik som de andre utlendingene som har overgitt seg eller blitt tatt til fange, fortsetter Zakharova.

De to britene Shaun Pinner (48) og Aiden Aslin (28) ble begge vist frem i videoer på russisk TV på mandag. Der ba de om å få bli byttet mot en pro-russisk politiker i Ukraina.

Det er uklart om krigsfangenes forespørsel kom etter press fra russisk side eller ikke. De to ba også statsminister Boris Johnson om hjelp. Zakharova i russisk UD retter torsdag et stikk til Johnson:

– Ikke lat som at du er bekymret. Du har absolutt ingen interesse i skjebnene til det britiske folk. De moret seg ikke på festene sammen med deg i Downing Street, sier hun, i en tydelig henvisning til den mye omtalte «Partygate»-skandalen.