Russland og separatister anklager Ukraina for å ha drept titalls egne krigsfange

Separatistene i Donetsk og det russiske forsvarsdepartementet hevder at ukrainsk artilleri har bombet et fengsel som huset ukrainske krigsfanger fra Mariupol.

Angrepet skal ha skjedd mot et fengsel i byen Olenivka. Bilder av det som skal være ruinene av fengselet, er vist på russisk TV.

Det russiske forsvarsdepartementet påstår at det er 40 drepte og 75 sårede, Donetsks væpnede styrker hevder det er 52 døde.

Ukrainske styrker nekter for å ha utført et angrepet og sier at Russland prøver å dekke over «tortur og drap» mot ukrainske krigsfanger, melder Reuters.

– De væpnede styrkene fra den russiske føderasjonen… utførte et målrettet angrep mot en kriminalomsorgsinstitusjon i Olenivka, Donetsk oblast, hvor ukrainske fanger også var, sa generalstaben til de ukrainske styrkene i en uttalelse.

Påstandene fra både Russland og Ukraina er ikke bekreftet av verken uavhengige.

Pusjilin påstår videre at angrepet med rakettartilleri mot fengselet skyldes at de ukrainske krigsfangene hadde begynt å uttale seg mot egne styrker, og at målet er å gjøre det mindre attraktivt for ukrainske soldater å overgi seg.

Fangene deltok i de intense kampene i havnebyen Mariupol, der ukrainske styrker holdt ut mot russiske styrker i flere måneder.

Kilde: VG