Salum Kashafali tildeles Livsvernprisen 2022

Livsvernprisen 2022 vil bli tildelt den kongolesiskfødte, norske friidrettsutøveren Salum Kashafali.

28-åringen får prisen for åpenhet om sin alvorlige øyesykdom og hans engasjement for inkludering, mangfold og respekt uavhengig av hvem du er og hvor du kommer fra, skriver utdelerorganisasjonen Menneskeverd i en pressemelding.

– Han har også engasjert seg for at parautøvere skal få like muligheter. Kashafali er et stort forbilde som har klart å forvandle nederlag til en ressurs som skaper håp og livsmot, står det i begrunnelsen.

– Når Menneskeverd velger å gi Livsvernprisen 2022 til Salum Kashafali, så er det fordi han fremstår som et stort forbilde som har klart å forvandle nederlag til en ressurs som skaper håp og livsmot hos svært mange. Vi gleder oss over å gi Salum Kashafali årets livsvernpris, forteller generalsekretær Morten Dahle Stærk i Menneskeverd.

Prisutdelingen finner sted mandag 23. mai.

Menneskeverd deler ut Livsvernprisenårlig. Siden 1997 har prisen blitt gitt til personer eller organisasjoner som har bidratt positivt til å verne om menneskeverdet. Tidligere prisvinnere er blant andre Birgit Skarstein, Kristin Clemet, Per Fugelli, Signe og Geir Lippestad og Margreth Olin.