Skogbrann i Halden – hytter i fare

PEt brannhelikopter er tilkalt til et skogområde som brenner i nærheten av et hyttefelt i Kornsjø i Halden. Sivilforsvaret skal også være varslet.

– Vi har en pågående skogbrann i området Fjellet som ligger langs Skauskrokveien, mellom Enningdalen og Kornsjø/Prestebakke. Det er et hyttefelt i området, og det er veldig tørt slik at brannen sprer seg ukontrollert hele tiden. Det er kraftig vind, sier brannsjef Ole Christian Torgalsbøen til Halden Arbeiderblad.

Brannsjefen sier videre at det er fare for hytter i området. Det skal være omkring 20 hytter på feltet, tre hytter skal så langt være reddet.

– Det var kritisk for den tredje. Slik vi ser det nå, har vi klart å berge den.

Han bekrefter at de har bedt om forsterkninger fra Ed i Sverige. Alt av brannmannskaper fra Halden er nå på vei til – eller på plass – ved Skauskroken.

– Sarpsborg brannvesen tar nå over den normale brannberedskapen i Halden. Skogbrannhelikopter ble varslet for 40 minutter siden, sier Torgalsbøen.

Vaktleder Ole Martin Isebakke ved øst 110-sentralen opplyser til avisa at det brenner i et område som er rundt 100 mål.

– Dette er i et vanskelig tilgjengelig område. Det er ulendt terreng på dette stedet, sier vaktleder Ole Martin Isebakke til VG. (VG/NTB)

Rettelse: VG skrev først at det var 1,5 mål som brant, men dette er feil. Det er rundt 100 mål som brenner, opplyser vaktleder Ole-Martin Isebakke ved Øst 110-sentralen. Rettelsen ble lagt inn 2. mai 2022 klokken 15.14.