Togtrafikken i gang igjen etter gressbrann

Det pågår flere gressbranner langs toglinjen fra Vestby til Kolbotn i Follo i Viken, opplyser vaktlededer i Brann- og redningsetaten øst, Frode Johannesen.

– Det er ekstremt tørt i distriktet. Vi ber folk vise hensyn, sier han.

Brannene har forårsaket mye røyk, og togtrafikken i området er dermed stanset. Ifølge Bane Nor er Østfoldbanen stengt mellom Ås og Moss.

– Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Dette skyldes brann ved sporet. Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen, skriver Vy.

Brannvesenet melder at de har rykket ut til brannen i Vestby, som er langs jernbanen ved Asko-bygget.

Operasjonsleder i Øst politidistrikt Terje Skaftnes, sier til VG at det er iverksatt slukking av brannen i Vestby, og at brannvesenet begynner å få kontroll på denne.

– Det er ikke fare for spredning, men mye røykutvikling i området, opplyser han.

Litt etter klokken 13 opplyser Bane Nor at trafikken er i gang igjen. Vy sier det fortsatt kan være noen innstillinger og forsinkelser før alle togene går som normalt.

Meterorologsik institutt har oppjustert varslet for skogbrannfare fra gult til oransje nivå, altså betydelig fare for skogbrann i Sør-Norge – og DSB har styrket beredskapen fra luften med tre ekstra helikoptre. Ifølge DSB har det bare siden påskeuken vært i snitt 16 branner hver dag i terrenget