Topp-demokrat: Tidsspørsmål før Biden besøker Kyiv

Adam Schiff, demokraten som leder etterretningskomiteen i Representantenes hus, sier det kun er et spørsmål om tid før USAs president Joe Biden besøker Kyiv.

Schiff var en del av en gruppe ledende demokrater som besøkte Kyiv og møtte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i helga, sammen med blant andre Nancy Pelosi, som leder Representantenes hus.

– Jeg vil tro at et presidentbesøk er under vurdering, og at det kun er et spørsmål om hvor snart det kan la seg gjøre, sa Schiff i et intervju med CNN om turen.

Ifølge Schiff dreide møtet med Zelenskyj seg mest om hva ukrainerne trenger mest av bistand nå som krigen går over i en ny fase der mer av krigføringen er konsentrert øst i landet.

– Vi hadde en detaljert diskusjon om den neste fasen av krigen. Det går over fra en fase der ukrainerne gjennomførte bakholdsangrep mot russiske stridsvogner – det var kamper på kloss hold – og over til kamper over lengre avstand, med langdistanseartilleri. Det forandrer hva Ukraina trenger for å forsvare seg, sa Schiff.

(NTB)