Tykk røyk fra stålverket i Mariupol

Tirsdag morgen stiger det tykk og mørk røyk opp fra Azovstal-stålverket i den sørøstlige havnebyen Mariupol i Ukraina.

Det viser bilder tatt av fotograf Aleksander Ermotsjenko.

Det er ukjent hva som er årsaken til røyken.

Rundt 1000 sivile har søkt dekning inne på området til stålverket. Det samme har de siste gjenværende ukrainske styrkene i Mariupol.

I løpet av helgen har ukrainske myndigheter sagt at området har konstant har vært under russiske artilleriangrep. Russiske styrker har beleiret stålverket og de sivile skal ha minimalt med mat, vann og medisiner. De ukrainske soldatene skal også være i ferd med å gå tom for ammunisjon.

Siden nesten starten av den nå to måneder lange russiske angrepskrigen mot Ukraina, har Mariupol vært omringet og beleiret av russiske styrker. Den humanitære situasjonen i byen skal være katastrofal som følge av dette, og minst 100.000 sivile skal fremdeles være fanget der.

Lokale myndigheter har sagt at minst 21.000 sivile er drept i byen som følge av Russlands krig.

Russland hevdet tirsdag at de hadde opprettet en humanitær korridor til stålverket, men dette slått tilbake av Ukraina som sier at de ikke har godtatt en våpenhvile eller blitt enige med Russland om korridoren.

Ukraina hevdet også på sin side at Russland bruker korridoren til å bortføre sivile til russisk-kontrollerte områder og at det derfor ikke var en faktisk humanitær korridor. Det har tidligere vært rapportert fra ukrainsk side at Russland har bortført flere mennesker fra Mariupol til russisk-kontrollerte områder og Russland.