Uenighet rundt humanitær korridor til stålverk i Mariupol

Russland hevder mandag at de vil åpne en humanitær korridor til Azovstal-stålverket i Mariupol slik at sivile på som har søkt tilflukt der kan forlate det. Det melder Reuters.

Ifølge lokale myndigheter skal rundt 1000 sivile være på innsiden av stålverket, der også de siste ukrainske styrkene har forskanset seg.

Russland har i flere dager beleiret stålverket, i stedet for å angripe det.

Tidligere er det meldt at personene på innsiden, både sivile og soldater, skulle være i ferd med å gå tom for mat, men også soldatene for ammunisjon.

Russland hevder at russiske- og russiskstøttede utbryterstyrker vil stanse kamphandlinger fra klokken 15.00 ved stålverket.

Ukraina hevder imidlertid ved 13.30-tiden at det så langt ikke er enighet om en humanitær korridor inn til stålverket.

De sier også at de har bedte FNs generalsekretær Antonio Guterres, som skal møte Russlands leder Vladimir Putin tirsdag, om å handle som initiativtaker og garantist for en humanitær korridor til stålverket.

Mariupol er en av de hardest rammede byene i Ukraina som følge av Russlands krig mot landet. Russland har beleiret byen i nesten to måneder, og ifølge lokale myndigheter er omtrent 90 prosent av den utslettet.

Byens ordfører sa også i midten av april at rundt 21.000 sivile er drept i havnebyen som ligger langs Azovhavet, sørøst i Ukraina, siden Russlands krig mot Ukraina startet.