Ukraina sier de har ødelagt flere enn 1.000 russiske stridsvogner

Ukraina hevder at landets militære har ødelagt mer enn 1.000 russiske stridsvogner, nesten 200 fly og nesten 2.500 pansrede kjøretøy.

Likevel har russiske styrker nok utstyr til å gjennomføre ytterligere angrep, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

– Selvfølgelig har okkupantene fortsatt utstyr på lager. De har fortsatt missiler som kan ramme vårt territorium, sa han ifølge CNN.

– Men denne krigen har allerede svekket Russland så mye at de må planlegge for å ha enda mindre militærutstyr for paraden i Moskva, sa han videre med henvisning til den årlige militærparaden i Moskva 9. mai. Den er for å minnes seieren over Nazi-Tyskland i andre verdenskrig.

Zelenskyj hevdet videre at Russland har mistet flere enn 23.000 soldater siden krigen startet. Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Russland kommer sporadisk med tall på falne soldater, som synes å være svært underdrevne. To dager før den forrige russiske oppdateringen, anslo Nato-tjenestepersoner at mellom 7.000 og 15.000 russiske soldater hadde falt i strid i Ukraina. Amerikanske tjenestepersoner tallfestet tapene til mellom 7.000 og 14.000 på omtrent samme tid, men de erkjente at estimatene var usikre.

Kreml-talsmann Dmitrij Peskov erkjente tidlig i april at Russland har lidd betydelige tap i Ukraina. Han sa at det var «en stor tragedie» for landet, men oppga ikke noe tall.

(NTB)