Vollvik-rettssaken: 16-åring varslet om ompakking av munnbind

Det var en 16 år gammel jente som ante uråd og varslet politiet om Idar Vollvik-selskapets ompakking av munnbind.

16-åringen var hyret inn for å delta i ompakkingen, før hun ante uråd og tipset politiet, opplyste konstituert statsadvokat Silje Alsaker Solheim i retten tirsdag. 16-åringen ventes å vitne i rettssaken senere, melder NRK.

Gründer Idar Vollvik sa selv kontant nei på spørsmålet om straffskyld da tiltalen om feilmerking av munnbind ble lest opp i Hordaland tingrett.

Vollvik er tiltalt for å ha feilmerket minst 700.000 ikke-medisinske munnbind om til medisinske munnbind. Påtalemyndigheten mener at Vollvik forsøkte å få ikke-medisinske munnbind til å fremstå som medisinske og anser det som skjerpende at forholdene fant sted under koronapandemien.

Aktor Alsaker Solheim innledet rettssaken med å hevde at Vollvik var personlig involvert i instruks og praktisk gjennomføring av ompakkingen av munnbind.

Gründeren har tidligere erkjent å ha pakket om munnbind, men nektet straffskyld da rettssaken startet, melder Bergensavisen.

Før han gikk inn i rettssalen, sa han til avisen at han ser fram til å få saken overstått. Vollvik risikerer bøter eller fengsel i inntil to år. Det er satt av seks dager i tingretten til saken. (NTB)